Κορμός παγωμένος με φράουλες
Υλικά
Για την κρέμα
Εκτέλεση
-
*Παρασκευάζω το κέικ ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ κάνοντάς το εξ ολοκλήρου σοκολατένιο. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
-
Ξεκινάω την κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα και προσθέτω το μείγμα του μπολ. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει καλά.
Συναρμολόγηση
-
Πλένω τις φράουλες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 12x22 εκ. Παίρνω τις φέτες φράουλας και τις στρώνω σε μονή στρώση στην βάση αλλά και στα τοιχώματα (θα κολλήσουν εύκολα γιατί είναι η μεμβράνη που θα τις συγκρατεί).
-
Αδειάζω το 1/3 της ποσότητας της κρύας κρέμας και στρώνω 1 σειρά φέτες κέικ. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό εναλλάσοντας κρέμα και κέικ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στην τελευταία στρώση θα πρέπει να υπάρχει μια σειρά κέικ.
-
Τυλίγω τον κορμό με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει καλά. Αναποδογυρίζω σε μια μακρόστενη πιατέλα και αφαιρώ τη μεμβράνη. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Wow, this amazing!