Κοπανάκια κοτόπουλου «lolipop», με γλάσο μελιού
Υλικά
Για τα κοπανάκια
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Για τα κοπανάκια
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 195°C αερόθερμο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
-
Κρατάω ένα μπουτάκι κοτόπουλου στα χέρια μου και με ένα μικρό μαχαίρι, χαράζω στο κότσι και αφαιρώ το δέρμα του. «Ξύνω» με το μαχαίρι το κρέας κρέας που είναι κολλημένο στην πάνω μεριά για να το ξεκολλήσω και το «τραβάω» προς τα κάτω ώστε να δημιουργηθεί ένα στρογγυλό μπαλάκι στη βάση του κόκαλου.
-
Ραντίζω τα κοπανάκια με λίγο ελαιόλαδο, τα πασπαλίζω με το μείγμα των μπαχαρικών και ψήνω για 20 λεπτά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αλείφω με αρκετό από το γλάσο. Τα βάζω σε σχάρα και συνεχίζω το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη.
Τα σερβίρω με πατάτες τηγανητές.
Για το γλάσο
-
Βάζω σε ένα τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω τη μουστάρδα, ανακατεύω να διαλυθεί και ρίχνω το πετιμέζι. Ανακατεύω και προσθέτω τη σάλτσα σόγιας και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για 6-8 λεπτά μέχρι να δέσει το γλάσο και αποσύρω από τη φωτιά. Το αδειάζω σε ένα βαθύ μπολ.