Κοντοσούβλι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε αριάνι
Ingredients
Εκτέλεση
-
Πλένω τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας, τα κόβω σε χοντρά κομμάτια και τα βάζω σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτω τις πιπεριές και το κρεμμύδι κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
-
Βάζω τα πιπέρια σε ένα γουδί, τα σπάω σε χοντρά κομμάτια και τα αδειάζω στο μπολ. Προσθέτω το σκόρδο, το κύμινο, το θυμάρι και την πάπρικα. Ρίχνω το αριάνι και το ελαιόλαδο και φορώντας γάντια, ανακατεύω πολύ καλά. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο από Προσθέτω θαλασσινό αλάτι, ανακατεύω και βυθίζω το κοτόπουλο στο μείγμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2 έως 4 ώρες να μαριναριστεί.
-
Βγάζω το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνω να σταθεί για 30 λεπτά. Κόβω τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Φορώντας γάντια, περνάω εναλλάξ τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μεταλλικές σούβλες. -
Ακουμπώ τις σούβλα στις άκρες ενός ταψιού (δεν το βάζω μέσα στο ταψί) και προσθέτω στο ταψί λίγο νερό. ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσω 1-2 φορές για να ροδίσει ολόγυρα.
Σερβίρω το κοντοσούβλι με ψημένες πίτες και πατατούλες τηγανητές.