προορισμός…γεύση!

Κολοκυθοσαλάτα με κράκερς μουστάρδας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 10 mins Total Time 30 mins Δυσκολία: Beginner Cooking Temp: 170  °C Servings: 4

Υλικά

Για την κολοκυθοσαλάτα

Για τα κράκερς μουστάρδας

Εκτέλεση

Για την κολοκυθοσαλάτα

  1. Βάζω τις σκελίδες σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και τις βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Τις σουρώνω και τις ξαναβάζω στο κατσαρολάκι με καθαρό νερό. Της βράζω για 5 λεπτά, τις σουρώνω και τις κρατάω στην άκρη.

  2. Πλένω τα κολοκυθάκια τα σκουπίζω και τα τρίβω στο χοντρό του τρίφτη. Προσθέτω τις σκελίδες σκόρδου και τις λιώνω με το πηρούνι.

    Ρίχνω το μισό ταχίνι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, την πάπρικα, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και δουλεύω με το πηρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μισολιώσει η φέτα. Προσθέτω και το υπόλοιπο ταχίνι και ανακατεύω καλά.

  3. Σερβίρω την κολοκυθοσαλάτα σε μπολ, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και πετιμέζι, πασπαλίζω με πάπρικα και σκορπίζω λίγα καβουρδισμένα φουντούκια.

Για τα κράκερς

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.
    Σε ένα μπολ βάζω την μουστάρδα, τον κρόκο αυγού, το ελαιόλαδο, το τριμμένο τυρί, το γάλα, τα μυρωδικά και το αλάτι. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω το αλεύρι και δουλεύω με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

  2. Απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη, όσο πιο λεπτή γίνεται, επάνω σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Με το ροδάκι της πίτσας ή ένα μαχαίρι χαράζω (χωρίς να τα κόψω) σε μικρά καρεδάκια.

  3. Ψήνω στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Βγάζω τα κράκερς από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν και τα διαχωρίζω. Τα διατηρώ σε κλειστό κουτί για 3-4 ημέρες.

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Σαμαρά Ελένη

    Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πετιμέζι;

    • DinaN DinaNikolaou

      Αγαπημένη μου φίλη Ελένη
      Δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσεις το πετιμέζι γιατί δεν είναι βασικό υλικό της σαλάτας.
      Το χρησιμοποιούμε για το σερβίρισμα, όπως και το λίγο ελαιόλαδο. Αν δεν σου ταιριάζει στις γεύσεις σου, μπορείς να το παραλείψεις.