προορισμός…γεύση!

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρολάκια σφολιάτας

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρολάκια σφολιάτας

0 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 40 mins Servings: 10

Υλικά

Για τη γέμιση

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη γέμιση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και ρίχνω τους κύβους κολοκύθας. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου και ψήνω στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τους κύβους να μισοκρυώσουν.

Για τη πίτα

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την καστανή ζάχαρη.
    Ανοίγω τα δύο πρώτα φύλλα σφολιάτας, τα αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με αρκετό από το μείγμα κανέλας. Τυλίγω τις σφολιάτες (από την μακριά πλευρά) σε σφιχτό ρολό. Με ένα μαχαίρι κόβω το κάθε ρολό σε 20 μικρά σπιράλ (συνολικά έχουμε 40 μίνι ρολάκια).

  2. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για κέικ και τοποθετώ τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Με τα χέρια μου, πιέζω λίγο τα ρολάκια για να κολλήσουν μεταξύ τους. Ρίχνω τους καραμελωμένους κύβους κολοκύθας, τις σταφίδες, τα καρύδια και το σουσάμι.

  3. Ανοίγω τα δύο επόμενα φύλλα σφολιάτας και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία όπως έκανα με τα δύο πρώτα. Τοποθετώ τα ρολάκια σε αντικολλητικό χαρτί, το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργώντας ένα μεγάλο στρογγυλό σχήμα. Σκεπάζω με ένα ακόμα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και με τον πλάστη πιέζω τα ρολάκια για να απλώσουν και να κολλήσουν μεταξύ τους. Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρω το «φύλλο» επάνω στη γέμιση. Πιέζω λίγο να κολλήσει και με ένα μαχαίρι κόβω όσο φύλλο περισσεύει. Ψήνω την τάρτα για 50-60 λεπτά.
    Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά.

Για το γλάσο

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη. Ξεκινάω να ρίχνω κουταλιές χυμού ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα γλάσο ρευστό. Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και ραντίζω με το γλάσο.

Keywords: Κολοκυθόπιτα,γλυκιά,με,ρολάκια,σφολιάτας
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *