Κολοκυθομπουγάτσα με κολοκυθάκια και ανθούς κολοκυθιών
Υλικά
Για την κρέμα
Για την μπουγάτσα
Εκτέλεση
Για τα κολοκυθάκια
-
Πλένω τα κολοκυθάκια και τους ανθούς τους τα διαχωρίζω και κρατάω τους ανθούς χωριστά. Κόβω τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και τα κόβω σε μισοφέγγαρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνω το πιπέρι και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να μισοροδίσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.
Για την κρέμα
-
Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω την κρέμα στο μπολ με τα σοταρισμένα κολοκυθάκια. Ανακατεύω και αφήνω την κρέμα στην άκρη.
Για την μπουγάτσα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Κόβω τους κολοκυθοανθούς στη μέση και τους αφήνω στην άκρη.
-
Ρίχνω στο μπολ με την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το κασέρι, το δυόσμο και τα αυγά και ανακατεύω καλά.
-
Τοποθετώ στον πάγκο, 3 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο, το ένα επάνω στο άλλο με την μακριά πλευρά τους προς το σώμα μου. Βάζω τη μισή ποσότητα κρέμας στο κέντρο του παραλληλογράμμου και την απλώνω αφήνοντας 5 εκατοστά περιθώριο γύρω γύρω. Η κρέμα πρέπει να είναι μεν επίπεδη αλλά στο κέντρο και όχι απλωμένη σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετώ επάνω στην κρέμα τους 4 ανθούς των κολοκυθιών. Γυρίζω τα περιθώρια του φύλλου προς το κέντρο καλύπτοντας την κρέμα. Αλείφω άλλο ένα φύλλο κρούστας και τοποθετώ την μπουγάτσα με το άνοιγμα προς τα κάτω στο κέντρο του φύλλου. Κλείνω το φύλλο έτσι ώστε να «θωρακίσω» την μπουγάτσα και την τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, την κρέμα και τους ανθούς.
-
Βουτυρώνω καλά τις μπουγάτσες και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.