Κολοκυθανθοί με ρύζι και μυρωδικά
Υλικά
Για τη γέμιση
Για το βράσιμο
Εκτέλεση
-
Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνω όλα τα υλικά της γέμισης και τα αναμιγνύω καλά. Πλένω με προσοχή για να μην σπάσω τους ανθούς και τους καθαρίζω από τα εξωτερικά κοτσανάκια. Τους αφήνω να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν τους ανοίγω προσεκτικά και αφαιρώ το μεσαίο στέλεχος.
-
Βάζω στο κέντρο του ανθού ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και το κλείνω. Τους τοποθετώ σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε στρώσεις τον ένα κολλητά με τον άλλο, ώστε να μην ανοίξουν.
-
Κόβω μια λαδόκολλα στο μέγεθος της περιφέρειας της κατσαρόλας και σκεπάζω τους γεμιστούς κολοκυθανθούς. Βάζω ένα πιάτο ανάποδα για να κρατηθούν στη θέση τους και προσθέτω το ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών ζεστό ή νερό ζεστό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 30 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά την κατσαρόλα και σερβίρω τους κολοκυθανθούς κρύους ή ζεστούς.
-
Μπορούμε να συνοδέψουμε τους κολοκυθοανθούς με μια ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατέψτε 1½ κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Note
Η συμβουλή μου
Αν δεν χρησιμοποιήσω αμέσως τους κολοκυθανθούς μόλις τους μαζέψω ή τους αγοράσω, φροντίζω να αφαιρέσω τους στήμονες και να τοποθετήσω τον ένα κολοκυθανθό μέσα στον άλλο, δημιουργώντας μικρά χωνάκια. Σ τη συνέχεια τους βάζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή σε χαρτοσακούλα και τους αποθηκεύω σε δροσερό μέρος. Έτσι μπορώ να τους διατηρήσω για 2-3 μέρες.
User Reviews
Exceptional!