Κοκορέτσι στο φούρνο με πατάτες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τους χυμούς, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρασί, το πετιμέζι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βάζω το κοκορέτσι μέσα στο μπολ και το γυρίζω 3-4 φορές να βραχεί καλά. Το μεταφέρω σε ένα ταψί και ρίχνω στο μπολ τις πατατούλες. Ανακατεύω καλά και αδειάζω τις πατάτες στο ταψί (μαζί με τα ζουμάκια).
-
Ραντίζω όλα τα υλικά με το ελαιόλαδο και προσθέτω το ζωμό (όχι επάνω στο κοκορέτσι). Ανακινώ λίγο το ταψί, το σκεπάζω με μια λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο. Κάνω 1 μικρή τρύπα στο κέντρο του αλουμινόχαρτου και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
-
Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και επαναφέρω στο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοκορέτσι και οι πατατούλες.
-
Σερβίρω το κοκορέτσι σε φέτες και πασπαλίζω με φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι).