προορισμός…γεύση!

Κοκορέτσι παραδοσιακό με απαλή σάλτσα γιαουρτιού και πικάντικη σάλτσα ουίσκι

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 90 mins Total Time 1 hr 50 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Για τη σάλτσα με γιαούρτι

Για τη σάλτσα με ουίσκι

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω το κοκορέτσι και το ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τοποθετώ το κοκορέτσι επάνω στον πάγκο της κουζίνας και το τρυπάω με μια σούβλα. Στηρίζω τη σούβλα επάνω σε ένα ταψί και το μεταφέρω στο φούρνο. Βάζω αρκετό νερό μέσα στο ταψί (ώστε να στάζουν τα υγρά και να μην δημιουργείτε καπνός) και ψήνω για 1½ ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχω αν χρειάζεται να συμπληρώσω νερό.

Για η σάλτσα με γιαούρτι

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Βάζω τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Για τη σάλτσα με ουίσκι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύω για να μην κολλήσει. Μεταφέρω την σάλτσα σε ένα μπολ και την αφήνω να κρυώσει πριν την σερβίρω.

Keywords: κοκορέτσι, πασχαλινο, σάλτσα γιαουρτιού, σάλτσα ουίσκι,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *