Κοκορέτσι παραδοσιακό με απαλή σάλτσα γιαουρτιού και πικάντικη σάλτσα ουίσκι
Υλικά
Για τη σάλτσα με γιαούρτι
Για τη σάλτσα με ουίσκι
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω το κοκορέτσι και το ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τοποθετώ το κοκορέτσι επάνω στον πάγκο της κουζίνας και το τρυπάω με μια σούβλα. Στηρίζω τη σούβλα επάνω σε ένα ταψί και το μεταφέρω στο φούρνο. Βάζω αρκετό νερό μέσα στο ταψί (ώστε να στάζουν τα υγρά και να μην δημιουργείτε καπνός) και ψήνω για 1½ ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχω αν χρειάζεται να συμπληρώσω νερό.
Για η σάλτσα με γιαούρτι
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Βάζω τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.