Κοκορέτσι με πατάτες από τη Μυτιλήνη
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τη μπόλια (σκέπη) σε μια λεκανίτσα με ζεστό (όχι καυτό) νερό, και την αφήνω να μαλακώσει.
Σε μια άλλη λεκανίτσα (ή σε ένα μεγάλο μπολ) βάζω την ψιλοκομμένη συκωταριά, το ψιλοκομμένο αρνίσιο μπούτι, το αυγό και το γιαούρτι και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω άφθονο αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύω ξανά, καλά. -
Βγάζω τη μπόλια από το νερό, τη στύβω πολύ απαλά και προσεκτικά με τα χέρια μου και την απλώνω σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Στο κέντρο της αδειάζω το μείγμα της συκωταριάς και της δίνω με τα χέρια μου σχήμα ρολού, κατά μήκος της μπόλιας. Τυλίγω τη γέμιση με τη μπόλια, σφικτά, και δένω τις άκρες με σπάγκο για να μην ανοίξει.
-
Βάζω με προσοχή το ρολό στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και γύρω βάζω τις πατάτες, τις οποίες πασπαλίζω με μπόλικο αλατοπίπερο. Περιχύνω με το ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό λεμονιού και ψήνω στο μεσαίο ράφι για 1 ώρα περίπου. Το σερβίρω ζεστό.
User Reviews
Tastes great!