Κόκκινο χούμους με βασιλικό και πιτάκια τορτίγιας
Υλικά
Για το χούμους
Για τα τσιπς
Εκτέλεση
-
Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τα αφήνω για 12 ώρες να φουσκώσουν.
Την επόμενη ημέρα, βάζω τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα, προσθέτω το κρεμμύδι και αρκετό νερό και βράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στραγγίξω τα ρεβίθια (μαζί με το κρεμμύδι) σε σουρωτήρι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Για το χούμους
-
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τον πελτέ. Τον καβουρδίζω για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει και προσθέτω τα ντοματάκια κονκασέ. Ανακατεύω και πασπαλίζω με το ζαατάρ και αφήνω τη σάλτσα να στεγνώσει εντελώς.
-
Βάζω στον πολυκόφτη τα βρασμένα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
-
Μεταφέρω το χούμους σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Για τα τσιπς
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, την πάπρικα και την ρίγανη.