προορισμός…γεύση!

Κόκκινο χούμους με βασιλικό και πιτάκια τορτίγιας

0 Add to Favorites
Prep Time 1 hr Rest Time 12 hrs Total Time 13 hrs Servings: 6

Υλικά

Για το χούμους

Για τα τσιπς

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τα αφήνω για 12 ώρες να φουσκώσουν.
    Την επόμενη ημέρα, βάζω τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα, προσθέτω το κρεμμύδι και αρκετό νερό και βράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στραγγίξω τα ρεβίθια (μαζί με το κρεμμύδι) σε σουρωτήρι και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για το χούμους

  1. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τον πελτέ. Τον καβουρδίζω για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει και προσθέτω τα ντοματάκια κονκασέ. Ανακατεύω και πασπαλίζω με το ζαατάρ και αφήνω τη σάλτσα να στεγνώσει εντελώς.

  1. Βάζω στον πολυκόφτη τα βρασμένα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  1. Μεταφέρω το χούμους σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Για τα τσιπς

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, την πάπρικα και την ρίγανη.

  1. Βάζω όλες μαζί τις τορτίγιες στον πάγκο της κουζίνας και τις κόβω με ένα μεγάλο μαχαίρι σε τρίγωνα. Στρώνω τα τριγωνάκια στη λαμαρίνα και τα ραντίζω με το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και πιπέρι και τις ψήνω για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *