Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα μουστάρδας και ζαμπόν
Υλικά
Για τη σάλτσα μουστάρδας
Εκτέλεση
-
Βράζω το κοφτό μακαρονάκι αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το στραγγίζω και το αφήνω κατά μέρος ζεστό.
Για τη σάλτσα μουστάρδας
-
Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το τυρί κρέμα, το γάλα και τη μουστάρδα και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Προσθέτω το ρεγκάτο και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει και να ενωθεί στο μείγμα.
-
Προσθέτω το κομμένο ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Ρίχνω το καλά στραγγισμένο κοφτό μακαρονάκι , ανακατεύω προσεκτικά για να καλυφθεί με τη σάλτσα και προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύω και σερβίρω αμέσως
Note
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η απόδειξη ότι ένα κλασικό πιάτο μπορεί να είναι νόστιμο, διαιτητικό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά! Το κοφτό μισό μακαρονάκι είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό. Η μουστάρδα αναδεικνύει την αντιοξειδωτική απόδοση του πιάτου. Άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες – β καροτένιο και φλαβονοειδή, με αξιοσημείωτη παροχή «αντιοξειδωτικών» μονάδων ORAC, που αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό της καθημερινής μας απαίτησης- παρουσιάζουν ευεργετικές επιδράσεις τόσο στη λειτουργία της καρδιάς, όσο και του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, το συγκεκριμένο πιάτο παρέχει σίδηρο για καλύτερη αιμοποίηση και ενίσχυση της φερριτίνης, καθώς και πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για αποτελεσματικές βιολογικές λειτουργίες. Τέλος, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γάλα και το τριμμένo ρεγκάτο, ενισχύουν την απόδοση της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την ισχυρή προστασία του ανοσοποιητικού!
User Reviews
Exceptional!