Κιμαδότουρτα
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Σε ένα μπολ βάζω τα άλευρα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό. Αρχίζω να ανακατεύω με τα χέρια και προσθέτω το αλάτι. Ζυμώνω για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Για την γέμιση
-
Σε ένα μπολ ζυμώνω καλά όλα τα υλικά.
Για την συναρμολόγηση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό φύλλο και ανοίγω σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 30-35 εκ. Τοποθετώ στο κέντρο ένα πιάτο διαμέτρου 20-22 εκ., και με ένα μαχαίρι κόβω την ζύμη που περισσεύει από το πιάτο σε λωρίδες πάχους περίπου 1½ εκ. (υπολογίζω περίπου 40 λεπτές λωρίδες).
-
Βγάζω το πιάτο από το κέντρο της ζύμης και μεταφέρω το μείγμα του κιμά, φροντίζοντας να δημιουργήσω ένα χοντρό στεφάνι που αφήνει το κέντρο του ζυμαριού χωρίς γέμιση.
-
Πιάνω τις λωρίδες ζύμης μια μια και τις γυρίζω επάνω από το στεφάνι του κιμά και τις πιέζω να κολλήσουν στο κέντρο της ζύμης. Σκεπάζω το στεφάνι και το αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσει.
-
Το μεταφέρω (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) στη λαμαρίνα του φούρνου και αλείφω με χτυπημένο αυγό. Ψήνω για 40 λεπτά.
-
Βγάζω την πίτα από το φούρνο και απλώνω στο κέντρο τη σάλτσα ντομάτας και την τριμμένη μοτσαρέλα. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
User Reviews
Wow, this amazing!