προορισμός…γεύση!

Κερασόπιτα αφράτη

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 20 mins Δυσκολία: Beginner Cooking Temp: 180  °C Servings: 6 Best Season: Spring

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς και στη συνέχεια αλευρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.

  2. Χτυπάω στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο, το αλεύρι, κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και χτυπάω λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  3. Σε ένα άλλο, καθαρό μπολ χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα. Την προσθέτω στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύω με μια σπάτουλα, με κυκλικές και απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην πέσει ο όγκος της.

  4. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι με το μείγμα των κρόκων και ισιώνω την επιφάνεια. Εκεί απλώνω με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα κεράσι. Ψήνω το γλυκό για 10 λεπτά. Το βγάζω από το φούρνο και απλώνω τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 40 - 50 λεπτά, μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά (το δοκιμάζω, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού –πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα). Βγάζω το γλυκό από το φούρνο.

  5. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω την υπόλοιπη μαρμελάδα, ανακατεύοντας, για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και περιχύνω την κερασόπιτα, όσο είναι ακόμη ζεστή. Την αφήνω να κρυώσει και τη σερβίρω.

Keywords: κερασόπιτα, κεράσια, ανοιξιάτικο, μαρμελάδα κεράσι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!