Κερασόπιτα αφράτη
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς και στη συνέχεια αλευρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
-
Χτυπάω στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο, το αλεύρι, κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και χτυπάω λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
Σε ένα άλλο, καθαρό μπολ χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα. Την προσθέτω στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύω με μια σπάτουλα, με κυκλικές και απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην πέσει ο όγκος της.
-
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι με το μείγμα των κρόκων και ισιώνω την επιφάνεια. Εκεί απλώνω με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα κεράσι. Ψήνω το γλυκό για 10 λεπτά. Το βγάζω από το φούρνο και απλώνω τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 40 - 50 λεπτά, μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά (το δοκιμάζω, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού –πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα). Βγάζω το γλυκό από το φούρνο.
-
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω την υπόλοιπη μαρμελάδα, ανακατεύοντας, για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και περιχύνω την κερασόπιτα, όσο είναι ακόμη ζεστή. Την αφήνω να κρυώσει και τη σερβίρω.
User Reviews
Tastes great!