προορισμός…γεύση!

Κέικ σοκολάτας, σιροπιαστό

Κέικ σοκολάτας, σιροπιαστό

5 from 1 vote
3 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 30 mins Servings: 6

Υλικά

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, με τρύπα στη μέση.

  2. Χτυπάω με το μίξερ το τυρί κρέμα με το βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Προσθέτω σταδιακά το γάλα και, όταν και αυτό ενωθεί με τα υλικά προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη βανίλιας. Χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και ενιαίο.

  3. Το αδειάζω στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνω την επιφάνειά του και το ψήνω για 50 λεπτά.

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω όλα τα υλικά (το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο), μέχρι να κάψει το μίγμα.

  2. Όταν το κέικ ψηθεί, το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει χλιαρό. Το ξεφορμάρω με προσοχή, αναποδογυρίζοντάς το σε μια πιατέλα και το περιχύνω με το καυτό σιρόπι.

Keywords: κέικ σοκολάτας

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Exceptional!