Κέικ quatre-quarts με ινδοκάρυδο και ροζ frosting
Υλικά
Για το frosting
Εκτέλεση
-
Ξεκινάω ζυγίζοντας τα αυγά γιατί από το βάρους τους θα εξαρτηθεί το βάρος των υπόλοιπων υλικών. Αν τα αυγά που θα ζυγίσω είναι 205 γρ. τότε και τα υπόλοιπα υλικά θα τα υπολογίσω με αυτό το βάρος. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
-
Βάζω στην κουζινομηχανή τα 4 αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω για 8-10 λεπτά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω απαλά με το σύρμα και μόλις απορροφηθεί από την κρέμα, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
-
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά. Μεταφέρω τη φόρμα από το ψυγείο στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω το κέντρο του κέικ. Χαμηλώνω το φούρνο στους 145°C και επαναφέρω τη φόρμα στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το αφήνω για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Για το φρόστινγκ
-
Βάζω το βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω την άχνη, τη βανίλια, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάω προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Το μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Διακοσμώ το κέικ με το ροζ φρόστινγκ και πασπαλίζω με ινδοκάρυδο.
User Reviews
Exceptional!