Κέικ γεμιστό με αχλάδια και γλάσο σοκολάτας
Υλικά
Για τα αχλάδια
Για το κέικ
Για το γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
Για τα αχλάδια
-
Βάζω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια αλλά όχι πάρα πολύ. Δοκιμάζω με ένα πηρούνι και θα πρέπει να αντιστέκεται ελαφρά την ώρα που το βυθίζω. Αφαιρώ τα αχλάδια από την κατσαρόλα και τα αφήνω στην άκρη.
Για το κέικ
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπαχαρικά, αλάτι και σόδα). Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την μελάσα, το κρύο τσάι, το τζίντζερ και το αυγό και συνεχίζω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτω σταδιακά τα στεγνά υλικά δουλεύοντας παράλληλα σε χαμηλή ταχύτητα.
-
Αδειάζω το μισό μίγμα στη φόρμα, στερεώνω όρθια τα 4 αχλάδια και απογεμίζω τη φόρμα. Ψήνω στο φούρνο για 60-70 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρω.
Για το γλάσο και το σερβίρισμα
-
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα και βούτυρο και να ομογενοποιηθούν σε ρευστό γλάσο. Μεταφέρω το κέικ σε μια πιατέλα και ραντίζω με το γλάσο σοκολάτας. Κόβω το τελευταίο αχλάδι σε λεπτές φέτες και στολίζω το κέικ. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Exciting!