Κεφτεδάκια στιφάδο
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
Για το στιφάδο
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνω με τα χέρια μου για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτω την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω ξανά, μέχρι να ετοιμάσω ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι το μείγμα να σφίξει. Στη συνέχεια το πλάθω σε μικρά κεφτεδάκια βάρους περίπου 25 γρ. το καθένα.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο, το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα κεφτεδάκια, σε δόσεις, για 2 - 3 λεπτά, ρολάροντάς τα στο λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για το στιφάδο
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα ολόκληρα κρεμμυδάκια για στιφάδο, για 7 - 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα αλατοπιπερώνω, σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 1 λεπτό. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω μέχρι να πάρουν μια βράση. Τότε προσθέτω το μείγμα του τηγανιού, με τα υγρά του και ανακατεύω μια φορά. Βάζω προσεκτικά στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια και προσθέτω την κανέλα, τα μπαχάρια και τη δάφνη. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και αφήνω τα μείγμα να ξαναπάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά καλά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω το στιφάδο μου για 25 - 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, μπορώ να προσθέσω κατά το μαγείρεμα ½ - 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, ώστε το φαγητό να έχει μια δεμένη σαλτσούλα στο τέλος.
Σερβίρω το στιφάδο με τηγανητές πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.
User Reviews
Wow, this amazing!