Κατσικάκι σε σκορδοβουτυράτη κρούστα αρωματικών
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω και στεγνώνω το κρέας.
Σε ένα μπολάκι βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και την κέτσαπ, ανακατεύω και απλώνω το μείγμα στο κρέας, μέσα έξω. Το βάζω σε ένα ταψί, σκεπάζω με μεμβάνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες. -
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C βαθμούς.
Σε ένα άλλο μπολάκι αναμειγνύω τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αλείφω με αυτό το μίγμα το κρέας και το βάζω πάνω σε μια σχάρα την οποία έχω τοποθετήσει σε βαθύ ταψί (αν έχετε μεγάλη γάστρα ακόμη καλύτερα). Πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα φρυγανιάς στο πάνω μέρος του κρέατος. -
Ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα. Γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 1½ ώρα. Μπορώ να σκεπάσω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα τελευταία λεπτά να βάλω το φούρνο στο γκρίλ και από τις δυο πλευρές για να γίνει η κρούστα τραγανή.
Σερβίρω το κατσικάκι με δροσερές σαλάτες.
User Reviews
Exceptional!