Κατσικάκι καπαμάς στη γάστρα με χρωματιστές πατάτες
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο.
Σε μια βαθιά γάστρα βάζω τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί, το πετιμέζι, τα κρεμμύδια, τον πελτέ, τον ζωμό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και βάζω μέσα το κρέας. Το γυρίζω 2-3 φορές για να βραχεί καλά από το μείγμα.
-
Καθαρίζω τη γλυκοπατάτα και την κόβω σε μέτρια κομμάτια. Πλένω τις υπόλοιπες πατάτες (baby και μοβ) και σηκώνοντας το κρέας τις ρίχνω απευθείας στη γάστρα. Τις αλατοπιπερώνω και τις απλώνω μέσα στο σκεύος. Βάζω το κρέας επάνω στις πατάτες, κλείνω τη γάστρα και βάζω το σκεύος στο φούρνο. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνω για 2 ώρες.