προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 20 mins Servings: 10

Υλικά

Για την καρυδόπιτα

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την καρυδόπιτα

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει.  Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω εναλλάξ, ένα ένα τα αυγά με τη ζάχαρη. Συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα.

  2. Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
    Αδειάζω το μίγμα του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το σιμιγδάλι και την καρυδόψυχα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.

  3. Προσθέτω το μπέικιν, το κονιάκ, το γαρύφαλο, την κανέλα, το μπαχάρι και το κακάο. Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά.

  4. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.

  5. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω την καρυδόπιτα να γίνει χλυαρή. Χαράζω με ένα μαχαίρι και ρίχνω το σιρόπι σοκολάτας ζεστό. Αφήνω την καρυδόπιτα να κρυώσει και σερβίρω με παγωτό.

Για το σιρόπι

  1. Βάζω το νερό, τη ζάχαρη την κανέλα και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζω για 6-8 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρώ το ξύλο κανέλας και προσθέτω τη σοκολάτα. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα.

Keywords: καρυδόπιτα με σοκολάτα

User Reviews

4.5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
1
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Φύτρα Σοφία

    Πραγματικά απίθανη καρυδόπιτα, αρωματική, ζουμερή και σοκολατένια ‼️

  2. Eve_nkld

    Excellent!