Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πετιμέζι ροδιού
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω και τις βάζω απευθείας επάνω στη φωτιά. Ιδανικά τις ψήνω επάνω σε σχάρα κάρβουνου ή σε εστίες γκαζιού. Εναλλακτικά τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά και κατά τη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζω τακτικά μέχρι να μαυρίσει εξωτερικά η φλούδα τους και να μαλακώσει η σάρκα τους.
-
Μεταφέρω τις ψημένες μελιτζάνες σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι τις κόβω κάθετα στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρώ την μαλακή σάρκα, πετάω τις εξωτερικές φλούδες και ψιλοκόβω με ένα μαχαίρι (δεν τις λιώνω εντελώς).
-
Μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι ροδιού, τα μπαχαρικά και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω απαλά και μοιράζω το μείγμα σε δύο πιάτα. Σκορπίζω την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τους σπόρους ροδιού. Πασπαλίζω με λίγη ακόμη πάπρικα και θαλασσινό αλάτι και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Exciting!