Χούμους με καρότα και πάστα ελιάς
Υλικά
Εκτέλεση
-
Στραγγίζω τα ρεβίθια από το νερό που μουλιάζουν και πασπαλίζω με τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Βάζω τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τα μεταφέρω σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό, προσθέτω τη δάφνη και το μπαχάρι και τα βράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνω, πετάω τη δάφνη και τα μπαχάρια και τα κρυώνω.
-
Καθαρίζω τα καρότα τα βάζω σε μια άλλη κατσαρόλα και τα βράζω για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω και τα κόβω σε μικρά κομμάτια.
-
Μεταφέρω τα κρύα ρεβίθια στο μπλέντερ ή στο μούλτι και προσθέτω τα καρότα, το ταχίνι, το σκόρδο, την πάστα ελιάς, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω τον κουρκουμά και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, κρεμμώδης πάστα. Αδειάζω το χούμους σε ένα μπολ, πασπαλίζω με μαϊντανό και σερβίρω.
User Reviews
Wow, this amazing!