Hot Cross Buns
Υλικά
Για τους σταυρούς
Για το γλασάρισμα
Εκτέλεση
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντο. Προσθέτω το βούτυρο, το γάλα, το αυγό, τις σταφίδες και το ξύσμα. Δουλεύω τα υλικά για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και ελαστική ζύμη. (Ξεκινάω από την ταχύτητα 2 και μόλις ενωθούν τα υλικά, αυξάνω την ταχύτητα στο 4-5). Αφού έχει δημιουργηθεί η ζύμη, προσθέτω ελάχιστο επιπλέον αλεύρι έτσι ώστε η ζύμη να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά του κάδου και να μην κολλάει στα χέρια μου.
-
Σταματάω το μίξερ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό θα διαρκέσει από 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με τη ζέστη που υπάρχει στο χώρο που θα τοποθετήσω τον κάδο.
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί 23x32 εκ. Αφαιρώ τη μεμβράνη από τον κάδο και ξεφουσκώνω τη ζύμη.
-
Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και μεταφέρω εκεί τη ζύμη. Την πλάθω σε μακρόστενο μπαστούνι και την κόβω σε 12 ίσα μέρη τα οποία πλάθω σε μπαλάκια. Τα μεταφέρω στο ταψί. Αλείφω με ελάχιστο ελαιόλαδο (ή ψεκάζω) ένα κομμάτι μεμβράνη και σκεπάζω το ταψί. Αφήνω το ταψί σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα μπαλάκια.
Για τους σταυρούς
-
Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το ψήσιμο
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Κάνω σταυρωτές γραμμές επάνω στα φουσκωμένα ζυμαράκια με την παχύρρευστη ζύμη και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
-
Τα βγάζω από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα. Τα αλείφω με την αραιωμένη μαρμελάδα όσο είναι ακόμη ζεστά για να γυαλίσουν.