Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο
Γύρος στο φούρνο με ανάμεικτα κρέατα
Ingredients
Για τον γύρο
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζω το κρέας
Τοποθετώ τα κρέατα σε 3 διαφορετικά πιάτα.
-
Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
-
Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτω την κέτσαπ, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύω καλά.
-
Μοιράζω τη σάλτσα στα 3 κρέατα και τα αλείφω να πάει παντού.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
-
Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού ψησίματος και τοποθετώ εναλλάξ φέτες από τα 3 κρέατα σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο στο κέντρο του χαρτιού.
-
Επαναλαμβάνω άλλη μία στρώση κρεάτος.
-
Σηκώνω τη μια πλευρά του χαρτιού από τον πάγκο και φέρνω τα κρέατα στο κέντρο.
-
Επαναφέρω το χαρτί στον πάγκο.
-
Σηκώνω την αντίθετη πλευρά του χαρτιού και φέρνω τα κρέατα να «καθίσουν» επάνω στο άλλο άκρο.
-
Κρατάω το φύλλο του χαρτιού επάνω στο ρολό και τυλίγω όλο το γύρο καλά.
-
Δένω με σπάγγο και τυλίγω το ρολό με αλουμινόχαρτο.
-
Ψήνω το γύρο για 1 ώρα.
-
Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο και το κόβω με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
-
Σερβίρισμα
Σερβίρω αν θέλω, με πίτες για γύρο, πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.