Γλυκάκι καρύδας στο πι και φι
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα και χτυπάω για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, προσθέτω την τριμμένη καρύδα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απλωθεί καλά στο μείγμα.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Παίρνω 4 - 6 μικρά φορμάκια για κρέμα καραμελέ (κανονικά μεταλλικά ή αλουμινένια μιας χρήσης) ή πυρίμαχα ατομικά φορμάκια για σουφλέ, μοιράζω το μείγμα καρύδας, φτάνοντας μέχρι 1 εκ. από τα χείλη τους και τα βάζω σε ένα βαθύ ταψάκι. Γεμίζω το ταψάκι μέχρι τη μέση με νερό (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί φούρνου) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα γλυκάκια για 30 λεπτά.
-
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ τα φορμάκια από το νερό, τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σκεπάζω το καθένα με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά. Αναποδογυρίζω τα γλυκάκια σε πιάτα και τα σερβίρω σκέτα ή με κομμάτια ανανά (ή μάνγκο).
User Reviews
Mouth-watering