Γλώσσα με πατάτες και τραγανή κρούστα με αμύγδαλο
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε μέτριες ροδέλες. Πλένω τις γλώσσες και τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνω καλά τα φιλέτα και τις πατάτες.
-
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρασί και τη μουστάρδα. Σε ένα άλλο πιάτο ανακατεύω τη φρυγανιά και τα αλεσμένα αμύγδαλα.Αλείφω τα φιλέτα γλώσσας με το μείγμα της μουστάρδας, τα πανάρω με το μείγμα της φρυγανιάς και τα αφήνω στην άκρη.
-
Βάζω τις πατάτες σε ένα ταψάκι, τις ραντίζω με όσο μείγμα μουστάρδας έχει απομείνει και ανακατεύω με τα χέρια μου. Πασπαλίζω με όσο μείγμα φρυγανιάς έχει απομείνει και βάζω το ταψί στο φούρνο. Αφήνω τις πατάτες να ψηθούν για 20 λεπτά.
-
Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, απλώνω τα φιλέτα γλώσσας και επαναφέρω στο φούρνο για 20 λεπτά ακόμη.
-
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του σερβιρίσματος. Σερβίρω τα φιλέτα στα πιάτα μαζί με τις πατάτες και περιχύνω με το μείγμα.