Γιουβαρλάκια στο ταψί με ντοματένιο αυγολέμονο
Υλικά
Για το ρολό
Για το ντοματένιο αυγολέμονο
Εκτέλεση
Μείγμα κιμά
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα δύο είδη κιμά με το κρεμμύδι και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (δηλαδή το καρότο, το σκόρδο, τον άνηθο, το ρύζι, τα ασπράδια αυγών, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες). Συνεχίζω το ζύμωμα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Λαδώνω ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 15 x 25 και αδειάζω εκεί το μείγμα του κιμά. Το στρώνω ομοιόμορφα, βάζω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω για 40 - 45 λεπτά.
Ντοματένιο αυγολέμονο
-
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το ζωμό και τον πελτέ και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν αρκετά και να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνω σταδιακά το χυμό λεμονιού, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να ενωθεί με τα αυγά και, τέλος, ρίχνω το κορν φλάουρ και χτυπάω μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και ομοιογενές.
-
Με μια κουτάλα ρίχνω σταδιακά δόσεις από το μείγμα ζωμού-πελτέ, μέσα στο μείγμα των χτυπώντας ασταμάτητα. Συνεχίζω μέχρι να ρίξω περίπου το μισό ζωμό. Τότε αδειάζω το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύω για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα λεία και παχύρρευστη. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Αναποδογυρίζω τον κιμά σε μια πιατέλα και τον κόβω σε μέτριες φέτες. Τις μοιράζω σε πιάτα και περιχύνω με τη σάλτσα. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με μια χωριάτικη σαλάτα.
User Reviews
Mouth-watering