προορισμός…γεύση!

Γιαπωνέζικα σουβλάκια κοτόπουλου yakitori

Γιαπωνέζικα σουβλάκια κοτόπουλου yakitori

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 15 mins Total Time 30 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Τα τοποθετώ σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω σε λεπτές, μακριές λωρίδες. Πιάνω μια λωρίδα φιλέτο και το περνάω σε ένα ξύλινο σουβλάκι σε μορφή ζιγκ-ζαγκ. Επαναλαμβάνω και με τις άλλες λωρίδες. Πασπαλίζω με λευκό πιπέρι και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το mirin, τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό, το σάκε, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια και βράζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί το μείγμα στο μισό (περίπου 6-8 λεπτά).

  3. Προθερμαίνω καλά ένα σχαροτήγανο ή ιδανικά τη σχάρα στην ψησταριά και τοποθετώ τα σουβλάκια. Όταν το κοτόπουλο αλλάξει χρώμα αρχίζω να αλείφω με τη σάλτσα ολόγυρα συνεχίζοντας το ψήσιμο. Όσες περισσότερες φορές τα αλείψω τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Συνεχίζω το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμη.

  4. Σερβίρω τα σουβλάκια με λεμόνι ή λάιμ.

Keywords: Γιαπωνέζικα,σουβλάκια,κοτόπουλου,yakitori
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *