Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι και σιρόπι τσαγιού
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το γιαούρτι, την αμυγδαλόσκονη, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ ή με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτω τη μαρέγκα και ανακατεύω με απαλές κυκλικές κινήσεις, για να μην χάσει τον όγκο της. -
Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και αδειάζω εκεί το μείγμα που ετοίμασα, στρώνοντας την επιφάνειά του με μια σπάτουλα για να την ισιώσω καλά.
Ψήνω το γλυκό για 45 - 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάζω τη γιαουρτόπιτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.
User Reviews
Terrific