προορισμός…γεύση!

Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι και σιρόπι τσαγιού

Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι και σιρόπι τσαγιού

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 20 mins Servings: 8

Υλικά

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το γιαούρτι, την αμυγδαλόσκονη, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ ή με μια ξύλινη κουτάλα.
    Προσθέτω τη μαρέγκα και ανακατεύω με απαλές κυκλικές κινήσεις, για να μην χάσει τον όγκο της.

  2. Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και αδειάζω εκεί το μείγμα που ετοίμασα, στρώνοντας την επιφάνειά του με μια σπάτουλα για να την ισιώσω καλά.
    Ψήνω το γλυκό για 45 - 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
    Βγάζω τη γιαουρτόπιτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σιρόπι

  1. Βράζω όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά, για 7 - 8 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσουν. Αδειάζω το σιρόπι στην κρύα γιαουρτόπιτα, σε δόσεις, με μια κουτάλα της σούπας, και αφήνω το γλυκό για 2 ώρες, μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
    Κόβω σε λεπτές φέτες και σερβίρω με 1-2 κουταλιές γιαούρτι.

Keywords: γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι,σιρόπι τσαγιού

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Terrific