προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Rest Time 5 hrs Total Time 5 hrs 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το σιρόπι

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη το νερό και το φετάκι λεμονιού να πάρουν βράση. Μόλις δέσει λίγο το σιροπάκι αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα κλαράκια δυόσμου. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει και να αρωματιστεί. Πριν το χρησιμοποιήσω αφαιρώ το φρέσκο δυόσμο.

  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνω το γιαούρτι με το μέλι και ομογενοποιώ το μίγμα ανακατεύοντάς το καλά. Μαλακώνω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, τα στραγγίζω καλά σφίγγοντας τα με τα χέρια μου και τα βάζω σε μισό φλιτζάνι ζεστού σιροπιού. Ανακατεύω για να λιώσει η ζελατίνη και προσθέτω το μίγμα αυτό στο μίγμα γιαουρτιού. Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα κέικ. Τη στρώνω με πλαστική μεμβράνη στη βάση και στα τοιχώματα της αφήνοντας τη μεμβράνη να εξέχει αρκετά για να μπορέσω με ευκολία να ξεφορμάρω την γλυκό.

  3. Τοποθετώ καμιά δεκαριά φράουλες στο πάτο του σκεύους (τις στήνω όρθιες με το μυτερό μέρος προς τα πάνω). Συνεχίζω με τη μισή ποσότητα από το μίγμα γιαουρτιού. Βυθίζω 5-6 φράουλες ακόμη με το μυτερό μέρος αυτή τη φορά προς τα κάτω. Τελειώνω με το υπόλοιπο μίγμα του γιαουρτιού. Σκεπάζω με τη πλαστική μεμβράνη που έχει περισσέψει από τα τοιχώματα του σκεύους. Παγώνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες και ξεφορμάρω σε πιατέλα.

  4. Για τη sauce πολτοποιώ τις φράουλες σε μπλέντερ προσθέτοντας το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι από το σιρόπι.

  5. Κόβω το γιαουρτογλυκό σε φέτες και σερβίρω με τη σάλτσα φράουλας. Πασπαλίζω με φιστίκια Αιγίνης και στολίζω με φυλλαράκια δυόσμου.

Keywords: γιαουρτι φραουλες

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Tastes great!