Γιαουρτογλυκό με φράουλες
Υλικά
Για το σιρόπι
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη το νερό και το φετάκι λεμονιού να πάρουν βράση. Μόλις δέσει λίγο το σιροπάκι αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα κλαράκια δυόσμου. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει και να αρωματιστεί. Πριν το χρησιμοποιήσω αφαιρώ το φρέσκο δυόσμο.
-
Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνω το γιαούρτι με το μέλι και ομογενοποιώ το μίγμα ανακατεύοντάς το καλά. Μαλακώνω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, τα στραγγίζω καλά σφίγγοντας τα με τα χέρια μου και τα βάζω σε μισό φλιτζάνι ζεστού σιροπιού. Ανακατεύω για να λιώσει η ζελατίνη και προσθέτω το μίγμα αυτό στο μίγμα γιαουρτιού. Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα κέικ. Τη στρώνω με πλαστική μεμβράνη στη βάση και στα τοιχώματα της αφήνοντας τη μεμβράνη να εξέχει αρκετά για να μπορέσω με ευκολία να ξεφορμάρω την γλυκό.
-
Τοποθετώ καμιά δεκαριά φράουλες στο πάτο του σκεύους (τις στήνω όρθιες με το μυτερό μέρος προς τα πάνω). Συνεχίζω με τη μισή ποσότητα από το μίγμα γιαουρτιού. Βυθίζω 5-6 φράουλες ακόμη με το μυτερό μέρος αυτή τη φορά προς τα κάτω. Τελειώνω με το υπόλοιπο μίγμα του γιαουρτιού. Σκεπάζω με τη πλαστική μεμβράνη που έχει περισσέψει από τα τοιχώματα του σκεύους. Παγώνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες και ξεφορμάρω σε πιατέλα.
-
Για τη sauce πολτοποιώ τις φράουλες σε μπλέντερ προσθέτοντας το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι από το σιρόπι.
-
Κόβω το γιαουρτογλυκό σε φέτες και σερβίρω με τη σάλτσα φράουλας. Πασπαλίζω με φιστίκια Αιγίνης και στολίζω με φυλλαράκια δυόσμου.
User Reviews
Tastes great!