προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 mins Cook Time 6 mins Rest Time 30 mins Total Time 51 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνω το ούζο, το μέλι, τη μουστάρδα, το μισό ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί.

  2. Πλένω, σκουπίζω τις γαρίδες και τις καθαρίζω από τα κελύφη και τα κεφάλια. Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού (ή με μια οδοντογλυφίδα) τραβάω προσεκτικά και αφαιρώ το εντεράκι τους. Τις βάζω στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τις γαρίδες μαζί με την μαρινάδα τους και ανακινώ το τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ από το ούζο. Προσθέτω το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και να μειωθούν τα υγρά τους. Προσθέτω τον μάραθο και την φέτα και ανακινώ καλά το τηγάνι. Σερβίρω με φρυγανισμένο ψωμί και ούζο.

Keywords: γαρίδες, σαγανάκι, μάραθος, μαραθόσπορος, φέτα, μεζές, ούζο, μουστάρδα,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *