Γαρίδες πικάντικες σε φύλλα ρυζιού
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι, το ούζο, το ελαιόλαδο και αλάτι θαλασσινό. Ανακατεύω καλά και ρίχνω τις γαρίδες. «Γυρίζω» τις γαρίδες μέσα στο μπολ για να βραχούν καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και τις αφήνω να μαριναριστούν για 20-30 λεπτά.
-
Ανοίγω τα φύλλα ρυζιού σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβω σε 2-3 κομμάτια το καθένα. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω τα φύλλα λίγα λίγα για να ψηθούν περίπου 30-40 δευτερόλεπτα. Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.