Γαρίδες με σάλτσα κάρυ και αρωματικό μπασμάτι
Υλικά
Για το ρύζι
Για τις γαρίδες
Εκτέλεση
Για το ρύζι
-
Βάζω σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Προσθέτω όλα τα μπαχαρικά και τα σοτάρω μέχρι να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω το μπασμάτι, ανακατεύω για να σωταριστεί και προσθέτω τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 600 γρ. ζεστό νερό. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνω το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να σχηματιστούν στην επιφάνεια μικρές τρυπίτσες.
Για τις γαρίδες
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτω τα μπαχαρικά, τη δάφνη και την πιπερίτσα και σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνω το γάλα καρύδας και μαγειρεύω για 10 λεπτά. Ρίχνω τις γαριδούλες και συνεχίζω το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.
Ανακατεύω το μπασμάτι με ένα πηρούνι, για να γίνει σπυρωτό και σερβίρω στα πιάτα. Μοιράζω τη σάλτσα με τις γαρίδες και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Really good!