προορισμός…γεύση!

Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο

Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 6 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 16 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα ρηχό ταψάκι ρίχνω τα 100 ml ελαιόλαδο, τα κλαδάκια του δεντρολίβανου (ή το ξερό δεντρολίβανο), το μέλι, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά, προσθέτω τις ακαθάριστες γαρίδες και τις ανακατεύω για να καλυφθούν καλά από τα υλικά. Τις αφήνω να μαριναριστούν για 1 ώρα. Στη συνέχεια τις σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις καθαρίζω από τα κελύφη και τα κεφάλια. Τις τυλίγω να κουλουριαστούν σαν σαλίγκαροι και τις περνάω ανά δύο σε κάθε κλαράκι δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσω ξερό δεντρολίβανο και δεν έχω κλαράκια, τις περνάω απλώς σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια, κομμένα στη μέση).

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζω εκεί τα «σουβλάκια» γαρίδας και τα τηγανίζω για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το ούζο, προσθέτω το υγρό της μαρινάδας, ανακατεύω και, μόλις εξατμιστεί το ούζο αποσύρω από τη φωτιά. Τις σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι.

Keywords: γαριδες στο τηγανι με δεντρολιβανο

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Yummy