προορισμός…γεύση!

Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα

Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 20 mins Total Time 40 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω στο μπλέντερ το χυμό ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα πολτοποιώ καλά. Σταματάω τη λειτουργία του μπλέντερ και ρίχνω στον πολτό αλάτι, πιπέρι και την ξερή ρίγανη. Ανακατεύω.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω τον πολτό του μπλέντερ σε ένα μέτριο ταψί και βάζω από πάνω τις φέτες του γαλέου, σε μονή στρώση. Τις γυρίζω δυο-τρεις φορές για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα, σκορπίζω από πάνω τις ελιές, αλατοπιπερώνω και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω για 18 - 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι φέτες ψαριού.

  3. Στραγγίζω καλά τις φέτες ψαριού από τη σάλτσα και τις μοιράζω σε πιάτα. Αδειάζω τη σάλτσα στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτω το καυτό νερό και το μαϊντανό (ή το δυόσμο). Νοστιμίζω με αλατοπίπερο, περιχύνω τις φέτες ψαριού και σερβίρω. Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι.

Keywords: γαλεος στο φουρνο με κοκκινη σαλτσα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Mouth-watering