Γαλατόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού και αμύγδαλα
Υλικά
Για τα φύλλα
Για την κρέμα
Επιπλέον υλικά
Εκτέλεση
Για την κρέμα
-
Βάζω σε μια κατσαρόλα τα αυγά, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτω σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αραιώσει ο χυλός και να μη δημιουργηθούν σβόλοι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει και να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω το ξύσμα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Για τη γαλατόπιτα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Στρώνω 3 φύλλα το ένα επάνω στο άλλο φροντίζοντας να τα ραντίσω μεταξύ τους με λίγο λιωμένο βούτυρο. Τα μεταφέρω στη λαμαρίνα και τα ψήνω για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τα αφήνω να κρυώσουν.
-
Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. Θρυμματίζω με τα χέρια μου τα φύλλα και στρώνω τη μισή ποσότητα στη βάση. Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας. Στρώνω τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζω με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αφήνω την γαλατόπιτα να κρυώσει και την ξεφορμάρω σε πιατέλα. Πασπαλίζω με κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρω.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️