Φυστικόπιτα η τέλεια
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 22 εκ. και στρώνω στον πάτο του, αντικολλητικό χαρτί.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αμύγδαλα, τα φυστίκια Αιγίνης, την ζάχαρη άχνη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύω. Βάζω λίγα λίγα τα υλικά στο μούλτι και τα κάνω σκόνη.
-
Βάζω τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, τα ασπράδια και λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, προσθέτω το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου.
-
Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Βγάζω την πίτα από το φούρνο και πασπαλίζω με την άχνη. Σκορπίζω το γλυκό κουταλιού και κόβω σε κομμάτια.
Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Excellent!