Φρουτοσαλάτα με εσπεριδοειδή
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ξεφλουδίζω το γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια (ή τις κλημεντίνες) και πετάω τις φλούδες. Χωρίζω τα φρούτα στις φέτες τους από τις οποίες αφαιρώ όσο περισσότερες από τις άσπρες ίνες τους μπορώ. Στη συνέχεια κόβω όλες τις φέτες σε μικρά κυβάκια, επάνω από ένα μπολ ώστε να συγκεντρωθούν εκεί οι χυμοί. Οσο κόβω αφαιρώ τυχόν κουκούτσια (κυρίως από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια). Βάζω όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζω το χυμό και το ξύσμα του πράσινου λεμονιού και προσθέτω το μέλι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή που έκοψα. Ανακατεύω καλά και περιχύνω τα κομμένα φρούτα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
Τη μοιράζω σε μπολάκια, μαζί με το νόστιμο ζουμί της, πασπαλίζω με την κανέλα και σερβίρω.
User Reviews
Terrific