Φραουλόγλυκο ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι
Υλικά
Για την κρέμα
Για το ζελέ
Εκτέλεση
Για την κρέμα
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το χυμό φράουλας. Ετοιμάζω το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες το ζεστό χυμό φράουλας (χρησιμοποιώ όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο και αφήνω κατά μέρος όσο χυμό περισσέψει). Αφήνω το ζελέ να κρυώσει.
-
Χτυπάω με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά προσθέτω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζω να χτυπάω καλά για λίγο ακόμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κρυωμένο ζελέ φράουλας που έχω ετοιμάσει. Χτυπάω για άλλο 1 λεπτό.
Για τη βάση και τη συναρμολόγηση
-
Βάζω σε ένα μπολ το χυμό φράουλας που έχει περισσέψει από την κρέμα και βυθίζω εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Στρώνω τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του. Πάνω από τα μπισκότα απλώνω την κρέμα και σχεδόν βυθίζω εκεί τις ολόκληρες φράουλες –πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βυθισμένες. Σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 - 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
Για το ζελέ
-
Ετοιμάζω τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνω τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα.
-
Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού. Το ξανασκεπάζω και το ξαναβάζω στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Σερβίρω το γλυκάκι κρύο, κομμένο σε κομμάτια.
User Reviews
Exceptional!