Φιλέτο κοτόπουλο «Caprese»
Υλικά
Για το πέστο
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το κάρι, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Αλείφω τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με το μείγμα των μπαχαρικών. Βάζω τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήσιμο αερόθερμο για 20 λεπτά. Γυρίζω τα φιλέτα και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.
-
Βγάζω τα φιλέτα από το φούρνο, τα σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν.
Για το πέστο
-
Βάζω στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω την πολτοποίηση των υλικών ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Δουλεύετε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.