προορισμός…γεύση!

Φιλέτο κοτόπουλο «Caprese»

Φιλέτο κοτόπουλο «Caprese»

0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 20 mins Rest Time 1 min Total Time 31 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το πέστο

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το κάρι, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Αλείφω τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με το μείγμα των μπαχαρικών. Βάζω τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήσιμο αερόθερμο για 20 λεπτά. Γυρίζω τα φιλέτα και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.

  2. Βγάζω τα φιλέτα από το φούρνο, τα σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για το πέστο

  1. Βάζω στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω την πολτοποίηση των υλικών ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Δουλεύετε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.

Για το σερβίρισμα

  1. Κόβω τα φιλέτα, τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε λεπτές, ισόπαχες (όσο γίνεται) φέτες. Στρώνω τις φέτες εναλλάξ και κυκλικά σε μια στρογγυλή πιατέλα και ενδιάμεσα βάζω φύλλα σπανάκι. Ραντίζω με το πέστο βασιλικού και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλάτα, caprese, μοτσαρέλα, φιλέτο κοτόπουλο, πέστο, σπανάκι, ντομάτα,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *