προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη φάβα με 7 φλιτζάνια νερό στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση αρχίζω να ξαφρίζω για 5 λεπτά τουλάχιστον. Μετά χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τα κομμάτια κρεμμυδιού.

  2. Σε ένα τουλπάνι βάζω τη δάφνη, το πιπέρι, το μπαχάρι. Τα τυλίγω καλά και τα ρίχνω στη κατσαρόλα που βράζει η φάβα. Αφήνω τη φάβα να βράσει για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Όταν απορροφήσει όλο το νερό αποσύρω από τη φωτιά και αποσύρω το τουλπάνι. Αλατοπιπερώνω, μεταφέρω το μίγμα στο μπλέντερ και προσθέτω εναλλάξ το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, την ώρα που πολτοποιείτε η φάβα.

  3. Για να τη σερβίρω προσθέτω στη κρέμα φάβα το μίγμα από το κρεμμύδι, τη κάπαρη, το δυόσμο και τη ρίγανη.

Keywords: φάβα σαντορίνης

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    ❤️ ❤️ ❤️