Φακές πικάντικες με μυρωδικά και γιαούρτι
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω το μπέικον για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
Στο λάδι (και στο λίπος) που έμεινε στη κατσαρόλα σοτάρω το πράσο, τα καρότα και το σέλερι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζω και χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά. Συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά περίπου, μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν απαλά. Ρίχνω το κύμινο και τον κόλιανδρο και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
-
Ρίχνω τις φακές, ανακατεύω και προσθέτω κρύο νερό που να τις καλύψει κατά 2 - 3 εκ. Αφήνω να πάρουν μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και τις βράζω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους τις αλατίζω. Αν δεν είναι πολύ ζουμερές, προσθέτω λίγο νερό και τις αφήνω να πάρουν μια βράση.
-
Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το μαϊντανό, ανακατεύω και τις μοιράζω σε βαθιά πιάτα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι με τον υπόλοιπο μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και μοιράζω το μείγμα στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Tastes great!