Φαγκρί στη γάστρα με αχνιστά χόρτα
Υλικά
Για το σταμναγκάθι
Εκτέλεση
-
Βάζω τα ψάρια σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω σε 3 σημεία. Αλατοπιπερώνω ανάμεσα στις χαρακιές και τοποθετώ από μια φέτα πορτοκάλι ή λεμόνι σε κάθε χαρακιά. Τοποθετώ τα ψάρια μέσα στη γάστρα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το βούτυρο, το κρασί, τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω τα ψάρια. Κλείνω τη γάστρα και ψήνω για 20 λεπτά. Αφαιρώ το καπάκι πασπαλίζω με το μαϊντανό και αφήνω για 3 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
Για το σταμναγκάθι
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Ρίχνω το σταμναγκάθι και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσει καλά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω 100 ml νερό, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αχνίζω το φαγητό για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
Σερβίρω τα χόρτα με τα ψάρια.
Note
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φαγκρί Fish from Greece, συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Πάντα ολόφρεσκο, με ταυτότητα ελληνική, σφραγίδα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φαγκρί αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνών υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 λιπαρών οξέων και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Β6. Οι χαμηλές θερμίδες που αποδίδει (96 θερμίδες / 100γρ) το καθιστούν κατάλληλο στη προσπάθεια απώλειας σωματικού βάρους. Ο συνδυασμός του με σταμναγκάθι διατηρεί χαμηλό το θερμιδικό προφίλ του πιάτου, προσδίδοντας παράλληλα σε αυτό υψηλή αντιοξειδωτική ισχύ, μέσω των αντιοξειδωτικών βιταμίνων Α, Ε και C που περιέχει.
User Reviews
Really good!