Ελιόπιτες νηστίσιμες με άρωμα πορτοκάλι
Υλικά
για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στη μέση και ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 5-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνω για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση
-
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά.
Για τις πιτούλες
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Χωρίζω τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλω να τα κάνω. Πασπαλίζω με αλεύρι τον πάγκο μου και τοποθετώ στο κέντρο ένα κομμάτι ζύμη. Ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο. Βάζω στο κέντρο 3-4 γεμάτες ουταλιές γέμιση και βρέχω με λίγο νερό την περιφέρεια του φύλλου. -
Σηκώνω τις άκρες του κύκλου φέρνοντάς τες στο κέντρο της γέμισης σκεπάζοντάς την καλά. Μεταφέρω την πιτούλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με τα υπόλοιπα υλικά.
User Reviews
Exciting!