Ελαφρύ σουφλέ κουνουπιδιού
Υλικά
Για την κρέμα
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα κομμάτια του κουνουπιδιού και τα καρότα και τα βράζω όλα μαζί για 12 - 15 λεπτά (από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση), μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ένα μέτριο ταψί. Εκεί τα πιέζω με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ μέχρι να λιώσουν, όχι απαραίτητα να πολτοποιηθούν. Προσθέτω τις λωρίδες του ζαμπόν γαλοπούλας, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και το απλώνω ομοιόμορφα μέσα στο ταψί.
Για την κρέμα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Παίρνω 1/2 φλιτζάνι από το γάλα (κρύο) και διαλύω εκεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι. -
Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα, χωρίς να το αφήσω να πάρει βράση. Προσθέτω το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύω ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Αδειάζω το μείγμα αυτό στο ταψί με το πολτοποιημένο κουνουπίδι και το απλώνω ομοιόμορφα. Καλύπτω την επιφάνεια με τοις φέτες τυριού και ψήνω το φαγητό για 30 λεπτά.
Το σερβίρω ζεστό ή χλιαρό.
User Reviews
Supreme