Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτα
Για τη σαντιγί
Εκτέλεση
-
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Δεν το αφήνω να δέσει πολύ.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνω τις φρυγανιές ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνω τις φρυγανιές με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα
-
Παίρνω 1 φλυτζάνι από το μετρημένο γάλα και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολ, χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω το μίγμα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά.
-
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση, προσθέτω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
-
Στρώνω την κρέμα σοκολάτας επάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️