Δίχρωμο κέικ με κρέμα και βύσσινα
Υλικά
Για την κρέμα
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για το κέικ
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω ελαφρά 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζω τα δύο άλευρα σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.
-
Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα υπόλευκο, αφράτο μείγμα. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζω προσθέτοντας σε 3 δόσεις τα χτυπημένα αυγά με τον εξής τρόπο: Ρίχνω 1 δόση αυγών και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Μόλις ενσωματωθούν στο μίγμα ρίχνω πάλι 1 δόση αυγών και 1 κουταλιά αλεύρι περιμένοντας να ενσωματωθούν. Τελειώνω με την τελευταία δόση αυγών και 1 κουταλιά αλεύρι.
-
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας ανάλαφρα με μια μαρίζ.
-
Μοιράζω το μείγμα σε δύο μπολ και βάζω στο πρώτο το κίτρινο χρώμα και στο δεύτερο το κόκκινο ανακατεύοντας απαλά.
-
Αδειάζω τα μείγματα στις δύο φόρμες και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω τα κέικ για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν έχουν ψηθεί τα βγάζω από το φούρνο. Τα αφήνω για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα
-
Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους και τους χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω το κορν φλάουρ και τη μισή ποσότητας ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
-
Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με με κουτάλα της σούπας ρίχνω αργά αργά λίγη ποσότητα ζεστού γάλατος στο μπολ με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να «ανεβάσω» τη θερμοκρασία τους. Αφού ζεσταθούν τα αυγά ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
-
Αδειάζω την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τη βανίλια. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
User Reviews
Supreme