Μια σούπα που μοσχοβολάει ελληνική θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όστρακα αγαπάτε αρκεί να είναι φρέσκα.
Διάφανη σούπα με κοχύλια και σπαράγγια
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω το κρασί σε μια κατσαρόλα και το αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω τα όστρακα και τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
-
Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το ζωμό της κατσαρόλας από ψιλή σίτα. Τον μετράω και αν είναι λιγότερο από 1 λίτρο συμπληρώνω με λίγο νερό.
-
Βάζω το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα, το σέλερι και το φινόκιο και σοτάρω ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον σουρωμένο ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει για 8 λεπτά. Προσθέτω τα σπαράγγια και συνεχίζω το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέτω τα αχνισμένα όστρακα και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά.
-
Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το φρέσκο θυμάρι και σερβίρω ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
User Reviews
Flavorful
Flavorful