Cupcakes βανίλιας με 2 γλασαρίσματα
Υλικά
Για τα cupcakes
Για το ροζ γλάσο, με φράουλες
Για το μοβ γλάσο, με φρούτα του δάσους
Εκτέλεση
-
Παίρνω μια ειδική φόρμα για μάφινς ή cupcakes, με 12 θήκες, και σε κάθε θήκη βάζω από ένα μεγάλο χάρτινο κυπελάκι για μάφινς (μοιάζουν με τις θηκούλες για πτι-φουρ, αλλά σε μεγάλο μέγεθος). Φόρμα και θήκες βρίσκω σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας αλλά, αν δεν βρω, κόβω αντίστοιχου μεγέθους στρογγυλά κομμάτια από λαδόκολλα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Για τα cupcakes
-
Χτυπάω με το μίξερ χειρός το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σχετικά αφράτο, σαν κρέμα. Ρίχνω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω τα σποράκια (ή τη σκόνη) της βανίλιας. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο και ομοιογενές.
-
Αδειάζω το μείγμα στις θήκες που έχω τοποθετήσει στη φόρμα για μάφινς, φροντίζοντας να αφήσω ένα περιθώριο 2 εκ. στην επιφάνεια για να δώσω χώρο στα κέικ να φουσκώσουν.
-
Βάζω τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα κέικ για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, ανασηκώνω τις χάρτινες θήκες από τη φόρμα και τις αφήνω σε μια σχάρα για μερικά λεπτά, μέχρι τα κέικ να κρυώσουν.
Για το ροζ γλάσο
-
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω τις φράουλες και την άχνη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, για 20 - 25 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να λιώσουν και το μείγμα να γίνει σχετικά ομοιογενές. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο και, αν θέλω, το πολτοποιώ στο μούλτι. Το αδειάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για το μοβ γλάσο
-
Το ετοιμάζω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και το ροζ γλάσο, και το βάζω και αυτό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
User Reviews
Excellent!